Cała prawda o pomidorach, papryce i ziemniakach

Rodzina Psiankowatych Rodzina psiankowatych, to niezwykle liczna rodzina roślin, wśród których znajduje się około 2 […]

Szczęśliwa wątroba, szczęśliwa trzustka…

“Szczęśliwa wątroba, szczęśliwa trzustka, niech dobre jedzenie trafia do Twojego brzuszka” Jeśli na, któreś z […]

Woda – Pitna podstawa odżywiania

Analizując, układając, bilansując różne sposoby żywienia (lecznicze, redukujące masę czy codzienne odżywianie) wszystkie zawierają punkt […]

Czy warto solić?

Lansowana w ostatnich latach moda na ograniczenie używania soli kuchennej zmusza mnie do zajęcia stanowiska […]

Pacjentka z niskim poziomem żelaza, czyli jawna anemia.

Na wizytę zgłosiła się pacjentka z problem anemii  z hemoglobiną 10,0, poziomem żelaza 14 ( […]

Co powinieneś wiedzieć o kwasie solnym

Kwas solny z pośród wszystkich kwasów występujących w naszym ciele jest jedynym normalnym i koniecznym […]

Dlaczego warzywa skrobiowe są świetne na kolacje?

Warzywa skrobiowe jak: bataty, marchew, dynia, topinambur, buraki świetnie sprawdzają się u Naszych pacjentów w […]

Jak zmyć makijaż?

Czy wiecie Państwo, że do demakijażu świetnie nadaje się naturalny tłuszcz jakim jest olej kokosowy […]

Detoks i odciążenie organizmu

O detoksie, czy jak kto woli, odtruwaniu organizmu, mówi się i pisze w ostatnim czasie […]

Naturalne odkwaszanie organizmu

Coraz chętniej korzystamy z medycyny niekonwencjonalnej, sądząc iż spożywanie różnego rodzaju owoców i warzyw skutecznie […]