Zupa barszcz czerwony z fasolą

Kategoria: Zupy
Czas przygotowania: 30 min

Na wstępie ugotuj fasolę lub skorzystaj  z fasoli z puszki (wykorzystaj 4 łyżki). Przygotuj samemu lub użyj gotowy zakwas na barszcz czerwony. Gotuj bulion  ze startymi burakami i fasolą przez 10 min. Pod koniec gotowania dodaj zakwas, majeranek, rozgnieciony czosnek, sól i pieprz czarny do smaku.

Zakwas na barszcz czerwony możesz znaleźć w sklepie na stoiskach z warzywami w lodówkach. Obniża poziom cholesterolu we krwi, dobrze wpływa na gospodarkę kwasowo-zasadową.

W 2 tygodniu diety można przygotować zupę grochową. W 3 tygodniu diety zupę z fasolką Adzuki, a w 4 tygodniu diety zupę z fasolą Mung. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.