Chude mięso faszerowane pieczarkami, surówka

Kategoria: Dania mięsne
Czas przygotowania: 30 min

Pierś z indyka rozkrawamy na płat i rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem, smarujemy musztardą, posypujemy natką pietruszki. Pieczarki ścieramy, smażymy na maśle do zrumienienia. Przekładamy na mięso. Mięso zwijamy w roladę. Raz jeszcze delikatnie oprószamy solą i pieprzem. Roladki przekładamy na pozostały ze smażenia pieczarek tłuszcz i obsmażamy z dwóch stron, po czym podlewamy wodą/bulionem i dusimy około 20-25 minut pod przykryciem. Mięso podajemy z surówkami, które dobrze tolerujemy, koniecznie z octem, ziołami.

W 2 tygodniu diety można przygotować indyka (pierś) gotowanego na parze w sosie musztardowym. W 3 tygodniu diety indyka duszonego z tartymi warzywami, a w 4 tygodniu diety chude mięso w leczo. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.