Indyk (polędwiczka) w mleczku kokosowym

Kategoria: Dania mięsne
Czas przygotowania: 30 min

Indyka pokrój w 2cm plastry, przypraw solą, pieprzem i kurkumą. Na patelni rozgrzej łyżkę masła klarowanego i podsmaż plastry. Gdy nabiorą kolorów dodaj poszatkowaną cebulę i paprykę pokrojoną w kostkę. Smaż do momentu gdy cebulka się zeszkli. Dodaj rozmieszane mleczko kokosowe i całość gotuj około 15 minut - do zgęstnienia mleczka. Dopraw do smaku solą/pieprzem i ew. papryką słodką.

W 2 tygodniu diety można przygotować indyka w śmietance kokosowej  z trawą cytrynową. W 3 tygodniu diety indyka duszonego z tartymi warzywami, a w 4 tygodniu diety indyka w curry i warzywach. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.