Indyk (filet z piersi) duszony w groszku i cukinii

Kategoria: Dania mięsne
Czas przygotowania: 30 min

Pokrój filet z indyka w 2cm  plastry w poprzek włókien, przypraw solą, pieprzem, maggi. Pokrój cukinię na kawałki. Przygotuj groszek. Obsmaż na patelni z klarowanym masłem plastry indyka po ok 4 min. Dodaj cukinię i groszek, duś razem ok 15 min. 2 min przed końcem duszenia dodaj pokrojony koperek.

W 2 tygodniu diety można przygotować indyka (polędwicę) w musztardzie dijon. W 3 tygodniu diety indyka (pierś) gotowanego na parze w sosie musztardowym, a w 4 tygodniu diety indyka duszonego z papryką i ananasem. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.