Indyk (filet z piersi) duszony z papryką i ananasem

Kategoria: Dania mięsne
Czas przygotowania: 25 min

Indyka kroimy w kosteczkę, smażymy na maśle/oliwie, dodajemy przyprawy. Po podsmażeniu indyka dodajemy paprykę i ananasa pokrojone w kostkę. Podlewamy wszystko wodą (1/3 szklanki) i dusimy razem 15 min. Do dania możemy zjeść mieszankę sałat lub dowolną surówkę. 

W 2 tygodniu diety można przygotować indyka (polędwicę) w musztardzie dijon. W 3 tygodniu diety indyka (pierś) gotowanego na parze w sosie musztardowym, a w 4 tygodniu diety indyka duszonego w groszku i cukinii. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.