Jajecznica z duszonym szpinakiem i czosnkiem

Kategoria: Dania jajeczne
Czas przygotowania: 10 min

Na klarowanym maśle/oliwie duś posiekany szpinak z posiekanym czosnkiem i przyprawami ok. 5 min. Oddziel białka od żółtek. Do warzyw dodaj białka, poczekaj jak się zetną, na końcu dodaj żółtka (nie mogą być mocno ścięte, bo tracą wartości odżywcze). Przesmaż krótko już na wyłączonym palniku i podaj.

W 2 tygodniu diety można przygotować jajecznicę z pieczarkami i porem. W 3 tygodniu diety jajecznicę lub jajka sadzone z warzywami, a w 4 tygodniu diety jajka w dowolnej postaci. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.