Jajka w koszulce podane z awokado

Kategoria: Dania jajeczne
Czas przygotowania: 25 min

Każde jajko wbij do czystej szklanki/małego naczynia. Zagotuj mały garnek wody ze szczyptą soli i octem. Ustaw minimalną moc palnika. Woda ma tylko delikatnie wrzeć. Przy pomocy łyżki zacznij mieszać wrzątek tak, by na środku powstał wir. Od razu wlej jajka (każde osobno). Po około 3 minutach jajko jest gotowe do wyłowienia cedzakową łyżką. Jajka podaj z sałatką na bazie pokrojonego w kostkę awokado i doprawionego ziołami oraz sokiem z cytryny.

W 2 tygodniu diety można przygotować jajka zapiekane w awokado. W 3 tygodniu diety jajka gotowane na miękko lub półtwardo, a w 4 tygodniu diety jajka w kokilkach. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.