Kapusta z koperkiem z kotletami mielonymi

Kategoria: Dania mięsne

KAPUSTA:

Cebulę pokrój w małą kosteczkę, kapustę i koperek poszatkuj. Na patelni rozgrzej łyżkę masła klarowanego. Na rozgrzane masło wrzuć poszatkowaną cebulkę. Smaż ją do zarumienienia. Do garnka przełóż podsmażoną cebulkę  i dodaj poszatkowaną kapustę, liść laurowy i ziele angielskie. Wszystko zalej dwiema szklankami wody. Gotuj do miękkości. Na koniec dodaj łyżkę masła, posyp koperkiem.

KOTLETY MIELONE:

Cebulę pokrój  w małą kosteczkę, podsmaż na łyżce masła klarowanego. Do miski włóż mięso mielone, dodaj jajko, podsmażoną cebulkę i dopraw całość solą i pieprzem do smaku. Wszystko wymieszaj. Z powstałej masy uformuj kulki. Na patelni rozgrzej masło klarowane i smaż kotlety około 8 minut z każdej strony - do upieczenia się mięsa.