Komosa z grzybami i bakłażanem

Kategoria: Dania jarskie
Czas przygotowania: 20 min

Cebulę pokrój w kostkę, szczypiorek posiekaj. Pieczarki/kurki/grzyby leśne ( wybierz dowolnie według preferencji i własnego smaku) umyj, oczyść, a następnie pokrój na mniejsze części. Bakłażana pokrój w kostkę, posyp solą i odstaw na 10 minut. Po tym czasie wypłucz pod bieżącą wodą i odstaw.

Na patelni rozgrzej masło i podsmaż cebulę. Dodaj pozostałe produkty poza komosą i szczypiorkiem. Całość przesmaż, a następnie podlej wodą i duś, aż warzywa staną się miękkie. Dopraw solą i pieprzem.

Komosę ugotuj według przepisu na opakowaniu. Gdy będzie gotowa dodaj ją składników na patelni i wymieszaj. Przed podaniem posyp komosę szczypiorkiem (możesz też użyć natki pietruszki, jeśli źle tolerujesz szczypior).