Zupa krem z cukinii

Kategoria: Zupy
Czas przygotowania: 25 min

Koperek drobno posiekaj.

Cebulę oraz jabłko (warto wybrać odmianę mniej słodką) pokrój w kostkę i następnie podsmaż na maśle/oliwie. Podlej 2 łyżkami wody i duś około 10 minut. Dodaj pokrojoną w kostkę cukinię oraz wlej bulion. Dopraw do smaku i gotuj, aż warzywa staną się miękkie. Zdejmij garnek z ognia i zmiksuj zupę na gładki krem. Podaj z koperkiem.

Możesz dodać 2 łyżeczki mąki ryżowej by zagęścić zupę.

W 2 tygodniu diety można przygotować zupę krem z brokuła. W 3 tygodniu diety zupę krem z zielonych warzyw, a w 4 tygodniu diety zupę porowo-ziemniaczaną. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.