Zupa krem z papryki z mlekiem kokosowym i awokado

Kategoria: Zupy
Czas przygotowania: 25 min

W garnku na maśle klarowanym podsmaż posiekaną drobno cebulkę i czosnek. Paprykę pokrój w paski i dodaj do garnka. Smaż około 5 minut, aż papryka lekko zmięknie. Dodaj mleczko kokosowe i wodę. Całość gotuj około 20 minut. Następnie wszystko zblenduj na gładką masę. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z pokrojonym w kostkę awokado.

W 2 tygodniu diety można przygotować zupę krem z marchewki z imbirem. W 3 tygodniu diety zupę krem z dyni, a w 4 tygodniu diety zupę krem z batata. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.