Łosoś pieczony z koperkiem, porą i pomidorkami + kasza orkiszowa/jęczmienna/owsiana

Kategoria: Mięso / ryby plus skrobia
Czas przygotowania: 30 min
Łososia opłukać i osuszyć.Doprawić solą i pieprzem.Piekarnik nagrzać do 200 st.Pora przekroić wzdłuż na pół, opłukać. Pokroić w talarki i poddusić w garnku na łyżce masła.Ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego, następnie położyć rybę. Na wierzchu rozłożyć wiórki masła, posiekany koperek oraz pomidorki. Piec całość przez 20 min.
W między czasie ugotuj kaszę owsianą/orkiszową/jęczmienna i podaj z daniem.
 
W 2 tygodniu diety można przygotować łososia pieczonego z pomidorkami. W 3 tygodniu diety łososia ze szpinakiem i śmietanką kokosową z sałatką, a w 4 tygodniu diety łososia pieczonego w sezamie. Dodatek węglowodanów jest taki sam jak w wersji pierwotnej.  Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.