Łosoś pieczony z koperkiem, porą i pomidorkami

Kategoria: Dania rybne
Czas przygotowania: 30 min
 
Łososia opłukać i osuszyć.Doprawić solą i pieprzem.Piekarnik nagrzać do 200 st.Pora przekroić wzdłuż na pół, opłukać. Pokroić w talarki i poddusić w garnku na łyżce masła.Ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego, następnie położyć rybę. Na wierzchu rozłożyć wiórki masła, posiekany koperek oraz pomidorki. Piec całość przez 20 min.
 
W 2 tygodniu diety można przygotować łososia pieczonego z pomidorkami. W 3 tygodniu diety łososia ze szpinakiem i śmietanką kokosową z sałatką, a w 4 tygodniu diety łososia pieczonego w sezamie. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.