Łosoś z warzywami na parze i batatami

Kategoria: Mięso / ryby plus skrobia
Czas przygotowania: 30 min

Rybę oczyścić, natrzeć solą, wyciśniętym czosnkiem, pieprzem oraz łyżką oliwy. Brokuła podzielić na małe różyczki, a cukinię i batata w plastry. Warzywa umieścić w misce, skropić łyżką oliwy, doprawić: solą, kurkumą, oregano. Ugotować na parze rybę wraz z warzywami. Gotować ok 25-30 min. Rybę podać wraz z porcją warzyw.

W 2 tygodniu diety można przygotować łososia na parze z fasolką. W 3 tygodniu diety łososia na parze ze szparagami, a w 4 tygodniu diety łososia na parze z duszoną kapustą. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.