Łosoś ze szpinakiem i śmietanką kokosową z sałatką + ryż/komosa/kasza gryczana

Kategoria: Mięso / ryby plus skrobia
Czas przygotowania: 30 min

Dzwonki łososia umyj i osusz. Posyp pieprzem cytrynowym i solą. Obsmaż na rozgrzanym maśle klarowanym po 1 minucie z każdej strony. Następnie wlej śmietankę kokosową i dołóż posiekany szpinak (można użyć świeżego lub mrożonego). Wszystko wymieszaj i duś pod przykryciem 15 min.  Podaj rybę z sałatką z rukoli/miksu sałat z sosem winegret.

W między czasie ugotuj kaszę gryczaną/ryż/komosę i podaj z daniem.

W 2 tygodniu diety można przygotować łososia pieczonego z koperkiem, porą i pomidorkami. W 3 tygodniu diety łososia pieczonego z pomidorkami, a w 4 tygodniu diety łososia pieczonego w sezamie. Dodatek węglowodanów jest taki sam jak w wersji pierwotnej. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.