Makaron ryżowy z owocami morza

Kategoria: Dania rybne
Czas przygotowania: 15 min

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu (warto do tego dania wykorzystać makaron ryżowy z zieloną herbatą). Po przygotowaniu pokrój go w 4cm paski.

Na oliwie podsmaż posiekany czosnek i porcję krewetek (około 4 minuty). Zawartość patelni przełóż do makaronu. Dodaj odsączonego tuńczyka oraz małże i delikatnie wymieszaj składniki. Całość dopraw do smaku.

Wykorzystaj dowolne owoce morza- krewetki, małże, tuńczyk, kalmary. Możesz stworzyć swoją własną mieszankę lub użyć jednego rodzaju, tak by porcja mieściła się w 250g.

W 2 tygodniu diety można przygotować sałatkę z makaronem (wybierz ten,który jest dla Ciebie odpowiedni), szynką parmeńską i oliwkami. W 3 tygodniu diety sałatkę z kurczakiem i ryżem, a w 4 tygodniu diety sałatkę z makaronem ryżowym i krewetkami. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.