Makrela/Dorsz wędzony z mixem świeżych warzyw + chleb

Rybę* obrać z ości, rozdrobnić na mniejsze kawałki, skropić sokiem z cytryny i doprawić solą i pieprzem. Ogórka (małosolny/kiszony/świeży- wybierz dowolnie), awokado i rzodkiewki pokroić w plastry. Koperek i natkę posiekać. Rybę wymieszać z przygotowanymi składnikami i ułożyć na mixie sałat. Sałatkę zjeść z dozwolonym pieczywem na zakwasie.
* Zamiast dorsza wędzonego możesz zjeść wędzoną makrelę w tej samej ilości.
**Dodatkowo do sałatki możesz dodać pół awokado, jeśli dobrze je tolerujesz.
W 2 tygodniu diety można przygotować pastę z makreli. W 3 tygodniu diety tuńczyka w sałatce, a w 4 tygodniu diety paprykarz z tuńczyka. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.