Chude mięso chilli con carne + kasza owsiana/orkiszowa

Kategoria: Mięso / ryby plus skrobia
Czas przygotowania: 25 min

Cebulę obierz i pokrój na drobne kawałki. Tłuszcz rozgrzej na patelni i podsmaż na nim cebulę. Następnie ciągle mieszając dodaj mielone, chude mięso, fasolę, paprykę pokrojoną w kostkę, pomidory. Zagotuj. Po 5 minutach zalej bulionem i duś pod przykryciem przez 10 min, dopraw do smaku (chilli dodaj według własnego smaku!).  Podaj danie z ugotowaną kaszą owsianą/orkiszową/jęczmienną. Wybierz dodatek zgody ze swoim stanem zdrowia.

W 2 tygodniu diety można przygotować chude mięso strogonow. W 3 tygodniu diety chude mięso marynowane w musztardzie dijon, a w 4 tygodniu diety chude mięso szaszłyk. Dodatek węglowodanów jest taki sam jak w wersji pierwotnej. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.