Chude mięso chilli con carne

Kategoria: Dania mięsne
Czas przygotowania: 25 min

Cebulę obierz i pokrój na drobne kawałki. Tłuszcz rozgrzej na patelni i podsmaż na nim cebulę. Następnie ciągle mieszając dodaj mielone, chude mięso, fasolę, paprykę pokrojoną w kostkę, pomidory. Zagotuj. Po 5 minutach zalej bulionem i duś pod przykryciem przez 10 min, dopraw do smaku (chilli dodaj według własnego smaku!). Podaj z dobrze tolerowaną surówką np na bazie zielonych sałat i sosu winegret.

W 2 tygodniu diety można przygotować chude mięso strogonow. W 3 tygodniu diety chude mięso marynowane w musztardzie dijon, a w 4 tygodniu diety chude mięso szaszłyk. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.