Muffiny jajeczne z warzywami

Kategoria: Dania jajeczne
Czas przygotowania: 25 min

Piekarnik rozgrzej do 180 C. W głębokim talerzu/miseczce roztrzep jajka, dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj ulubione warzywa (np. szczypiorek, pokrojoną w kostkę paprykę, koperek, kiełki), całość wymieszaj.

Tak przygotowaną masę wlej do żaroodpornych kokilek lub silikonowych form na muffinki. Piecz około 20 minut. 

W 2 tygodniu diety można przygotować muffiny jajeczne z wędliną i warzywami. W 3 tygodniu diety muffiny jajeczne z cukinią, a w 4 tygodniu diety muffiny jajeczne z serem i ziołami. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.