Naleśniki z mąki ryżowej z powidłami/owocami

Kategoria: Dania jarskie
Czas przygotowania: 20 min

Mleko kokosowe podgrzać z olejem kokosowym przez wymieszaniem wszystkich składników.W misce umieść wszystkie składniki i dobrze wymieszaj przy pomocy miksera. Powinna Ci powstać gładkie, lejące ciasto bez grudek. Odstaw ciasto na 15 minut, by nabrało odpowiedniej konsystencji i temperatury. Nagrzej patelnię. Zamieszaj ciasto i małą chochlą odmierz porcję na naleśnika. Pozwól mu rozpłynąć się po całej patelni na grubość do 0,5 mm. Zmniejsz moc palnika. Po około 1-1,5 minuty przewracaj na drugą stronę. Czekaj do 1 minuty, do zdjęcia naleśnika z patelni. Naleśniki można zjeść z konfiturą bez cukru lub powidłami bez cukru lub z dodatkiem 100g owoców jagodowych (borówki/maliny/truskawki/jagody).