Omlet bezglutenowy z jajami przepiórczymi z mlekiem roślinnym i warzywami

Kategoria: Dania jajeczne
Czas przygotowania: 10 min
Białka oddzielić od żółtek i zmiksować na sztywną pianę. Żółtka wymieszać z mlekiem roślinnym i mąką bezglutenową a następnie wlać do białek i delikatnie rozmieszać do połączenia się składników. 
Na patelni rozgrzać odrobinę oleju kokosowego lub masła klarowanego i nalać ciasto. Smażyć do ścięcia się ciasta. 

Do omletu dodać dobrze tolerowane warzywa.

W 2 tygodniu diety można przygotować omlet bezglutenowy z jajami przepiórczymi z mlekiem roślinnym bez dodatków.
W 3 tygodniu diety omlet bezglutenowy z jajami przepiórczymi z mlekiem roślinnym i owocami/konfiturą, 
a w 4 tygodniu diety omlet z mąką bezglutenową. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.