Omlet bezglutenowy z mlekiem roślinnym i tuńczykiem z natką

Kategoria: Dania jajeczne
Czas przygotowania: 10 min
Na patelni rozgrzać tłuszcz. Wrzucić tuńczyka i przesmażyć minutę.
Białka oddzielić od żółtek i zmiksować na sztywną pianę. Żółtka wymieszać z mlekiem roślinnym i mąką bezglutenową, a następnie wlać do białek i delikatnie rozmieszać do połączenia się składników. Następnie nalać ciasto na patelnię z rybą. Gdy omlet zetnie się od spodu dodać posiekaną natkę. Posypać solą i pieprzem. Smażyć do ścięcia się całego ciasta. 

W 2 tygodniu diety można przygotować omlet bezglutenowy z mlekiem roślinnym, natką i szynką. W 3 tygodniu diety omlet bezglutenowy z mlekiem roślinnym i krewetkami, a w 4 tygodniu diety omlet bezglutenowy z mlekiem roślinnym i łososiem. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.