Omlet z mąką bezglutenową

Kategoria: Dania jarskie
Czas przygotowania: 5 min

Dwa jajka rozmieszaj z mąką i szczyptą soli na półpłynną masę. Na patelni rozgrzej 2 łyżeczki oleju kokosowego. Wylej masę i smaż ok 2 min z każdej strony. Można podawać z warzywami lub łyżką konfitury naturalnej lub garścią owoców jagodowych np. malin, borówek, truskawek. Zamiast mąki kasztanowej można użyć mąkę kokosową, gryczaną, z ciecierzycy lub jaglaną.

W 2 tygodniu diety można przygotować omlet bezglutenowy z jajami przepiórczymi z mlekiem roślinnym bez dodatków.
W 3 tygodniu diety omlet bezglutenowy z jajami przepiórczymi z mlekiem roślinnym i owocami/konfiturą, 
a w 4 tygodniu diety omlet bezglutenowy z jajami przepiórczymi z mlekiem roślinnym i warzywami. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.