Omlet ze szczypiorkiem i warzywami

Kategoria: Dania jajeczne
Czas przygotowania: 10 min

Jaja wbij do naczynia, dodaj 2 łyżki wody i roztrzep. Dodaj pokrojony szczypior, sól, pieprz i wymieszaj. Na niedużej patelni rozgrzej masło, wylej jaja.
Usmaż omlet. Aby go nie przewracać przykryj patelnię pokrywką i pilnuj, kiedy się zetnie u góry. Wyłóż omlet na talerz i ułóż obok niego lub na jego połówce pokrojone pomidory, awokado (skropione sokiem z cytryny i posypane pieprzem).

W 2 tygodniu diety można przygotować omlet bezglutenowy z mlekiem roślinnym, pomidorem i papryką . W 3 tygodniu diety omlet bezglutenowy z mlekiem roślinnym, porą i cukinią , a w 4 tygodniu diety omlet bezglutenowy z mlekiem roślinnym, pieczarkami i szpinakiem . Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.