Omlety (wrapy) jajeczne

Kategoria: Dania jajeczne
Czas przygotowania: 15 min

Jajka dokładnie roztrzepujemy z wodą (3 łyżki), posiekanym szczypiorkiem i przyprawami. Patelnię rozgrzewamy z masłem. Wlewamy porcję masy jajecznej i smażymy na średnim ogniu pod przykryciem. Gdy masa się zetnie delikatnie obracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze przez chwilkę. Odkładamy na talerz i smażymy kolejne porcje. Z podanych składników powinny wyjść 3 wrapy. Na każdym wrapie układamy liść sałaty, plastry szynki i pomidora.

W 2 tygodniu diety można przygotować jajecznicę z szynką na maśle. W 3 tygodniu diety omlet bezglutenowy z warzywami, a w 4 tygodniu diety jajecznicę na boczku. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.