Pasta jajeczna z awokado i warzywami oraz wazą

Kategoria: Dania jajeczne
Czas przygotowania: 20 min

Jajka gotujemy na twardo. Następnie odlewamy wrzątek i zalewamy jajka zimną wodą. Odstawiamy na chwilkę do przestygnięcia. Zimne jajka obieramy i kroimy w bardzo drobną kosteczkę wraz z obranym awokado. Przekładamy posiekane jajka i awokado do miski. Dodajemy także przeciśnięty przez praskę czosnek, kilka kropli soku z cytryny i majonez. Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu.Podajemy z porcją warzyw.

W 2 tygodniu diety można przygotować pastę jajeczną z warzywami. W 3 tygodniu diety pastę jajeczną z ogórkiem i szczypiorkiem, a w 4 tygodniu diety pastę jajeczną z pomidorem. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.