Pasta z fasoli i suszonych pomidorów z wazą żytnią

Kategoria: Waza żytnia
Czas przygotowania: 20 min

Fasolę płuczemy,  miksujemy z suszonymi pomidorami (odkładamy 1-2 sztuki), pokrojonym czosnkiem, przecierem pomidorowym, oliwą z pomidorów i suszoną bazylią. Odłożone pomidory drobno kroimy,dodajemy do masy i mieszamy doprawiając pieprzem,solą. Pastę zajadamy z pokrojonymi w słupki warzywami, np. marchewką, selerem naciowym, papryką, cukinią - wybierz dowolnie.

W 2 tygodniu diety można przygotować pastę z fasoli i ciecierzycy z warzywami. W 3 tygodniu diety hummus z warzywami, a w 4 tygodniu diety pastę z selera z warzywami. Dodatek pieczywa jest taki sam jak w wersji pierwotnej.Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.