Płatki owsiane z tartym jabłkiem

Kategoria: Płatki glutenowe
Czas przygotowania: 10 min

Płatki owsiane gotuj przez 5 minut na wodzie lub zalej wrzątkiem ze szczyptą soli nierafinowanej, imbirem, kurkumą, cynamonem (przyprawy termogenne przyśpieszają metabolizm, można dodać wszystkie po szczypcie lub 1-2) z olejem kokosowym, sezamem, owocami goji, nasionami chia. Po 4 minutach dodaj starte jabłko, podgrzej i dokładnie połącz składniki.

W 2 tygodniu diety można przygotować płatki owsiane z owocami jagodowymi. W 3 tygodniu diety płatki owsiane z goją, a w 4 tygodniu diety płatki z ziołami/przyprawami. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.