Chude mięso marynowane w musztardzie dijon + kasza gryczana/ryż/komosa

Kategoria: Mięso / ryby plus skrobia
Czas przygotowania: 30 min

Chude mięso pokrój na plastry o grubości 2 cm zamarynuj w musztardzie dijon, soli i pieprzu przez 1h. Mięso przełóż na rozgrzaną z masłem patelnię i obsmaż z dwóch stron. Podlej odrobiną wody i duś przez 10 min. Podawaj z sałatą masłową polaną sosem winegret lub dobrze tolerowaną surówką.

Podaj danie z ugotowaną kaszą gryczaną/ryżem brązowym, dzikim lub basmati/ komosą ryżową. Wybierz dodatek zgody ze swoim stanem zdrowia.

W 2 tygodniu diety można przygotować chude mięso strogonow. W 3 tygodniu diety chude mięso chilli con carne, a w 4 tygodniu diety chude mięso szaszłyk. Dodatek węglowodanów jest taki sam jak w wersji pierwotnej. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.