Polędwiczka wieprzowa ze szpinakiem i ćwikłą + kasza gryczana/ryż/komosa

Kategoria: Mięso / ryby plus skrobia
Czas przygotowania: 25

Polędwiczkę wieprzową o grubości 2 cm posyp zielonym pieprzem, solą i zamarynuj w chrzanie. Duś przez 10 min na klarowanym maśle. Podawaj z ćwikłą i duszonym na klarowanym maśle szpinakiem z dodatkiem naturalnych przypraw do smaku.  Do tego obok dania ułóż ugotowaną według instrukcji: kaszę gryczaną/jaglaną/komosę/ryż basmati lub dziki.

W 2 tygodniu diety można przygotować polędwiczkę wieprzową w leczo. W 3 tygodniu diety polędwiczkę wieprzową ze szparagami, a w 4 tygodniu diety polędwiczkę wieprzową z chrzanem. Dodatek węglowodanów jest taki sam jak w wersji pierwotnej. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.