Polędwiczka wieprzowa ze szparagami

Kategoria: Dania mięsne
Czas przygotowania: 25 min

Polędwiczkę wieprzową lekko rozgnieć dłonią. Następnie posyp zielonym pieprzem oraz solą i posmaruj musztardą. Na patelni rozgrzej masło klarowane. Dodaj mięso i obsmaż je z dwóch stron. Zmniejsz gaz, dodaj 4 łyżki wody i duś mięso przez 10 min. Podawaj z ugotowanymi szparagami (poza sezonem wykorzystaj szparagi ze słoika).

W 2 tygodniu diety można przygotować polędwiczkę wieprzową w leczo. W 3 tygodniu diety polędwiczkę wieprzową ze szpinakiem i ćwikłą, a w 4 tygodniu diety polędwiczkę wieprzową z chrzanem. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.