Pomidory z serem feta owczym/kozim, bazylią i sosem winegret + waza

Kategoria: Sałatki
Czas przygotowania: 15 min

Składniki sosu dokładnie wymieszać np w słoiczku.

Pomidory i ser feta pokroić w grubsze plastry, ułożyć naprzemiennie na talerzyku, posypać porwaną na mniejsze kawałki bazylią, polać sosem. Całość zagryzać z wazą posmarowaną masłem.

W 2 tygodniu diety można przygotować sałatka z serem feta, ogórkiem i brokułami na rukoli. W 3 tygodniu diety sałatkę śródziemnomorską z serem owczym/kozim, a w 4 tygodniu diety sałatkę z brokułów, fetą i płatkami migdałowymi. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.