Pulpety wieprzowo-cielęce duszone z sosem pomidorowym i blanszowanym kalafiorem + komosa

Kategoria: Dania mięsne
Czas przygotowania: 50

Mięso mielone wymieszaj z jajkiem oraz maggi. Dodaj sól i pieprz do smaku. 

Rodzaje mięsa możesz wymieniać w zależności od preferencji smakowych.

Aby poprawić smak potrawy można dodać dwie łyżki podsmażonej na klarowanym maśle cebuli (dla osób dobrze tolerujących cebulę).

Połącz dobrze składniki i uformuj kulki. Obsmaż pulpety na klarowanym maśle a następnie duś pod przykryciem 15 minut. 

Całość podawaj z sosem pomidorowym: Na oliwie zeszklij na złoty kolor pokrojony czosnek. Dodaj pomidory z puszki i gotuj przez 30 min do odparowania wody. Dopraw solą i pieprzem. 

Zblanszuj kalafiora przez 7 minut w lekko osolonej wodzie. Podawaj z ugotowaną komosą.