Ryż/komosa ryżowa z warzywami i porcją białka

Kategoria: Mięso / ryby plus skrobia
Czas przygotowania: 25 min

Gotuj ryż lub komosę ryżową wg instrukcji z dodatkiem klarowanego masła. Na patelni z tłuszcze podduś warzywa, dopraw do smaku. Połącz warzywa z komosą/ryżem.
Podawaj z porcją białka np: dowolną rybą, owocami morza, chudym mięsem lub jajkami w zgodzie w Twoim indywidualnym programem żywieniowym. 

W 2 tygodniu diety można przygotować makaron ryżowy z warzywami i porcją białka. W 3 tygodniu diety kaszę gryczaną z warzywami i porcją białka, a w 4 tygodniu diety makaron strączkowy z warzywami i porcją białka. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.