Sałatka z brokułów, fetą i płatkami migdałowymi

Kategoria: Sałatki
Czas przygotowania: 15 min

Brokuły zblanszować (3 min we wrzątku). Płatki migdałów uprażyć na suchej patelni. Ser feta (kozi, owczy) pokroić w kostkę. Wszystko wymieszać z rukolą, oliwą, skropić octem/cytryną. Pieprz i sól dodać do smaku. 


Dr Agnieszka Arendarczyk

W 2 tygodniu diety można przygotować sałatkę śródziemnomorską z serem krowim. W 3 tygodniu diety sałatkę z serem feta, ogórkiem i brokułami na rukoli, a w 4 tygodniu diety sałatkę z serem feta/mozzarella/twarogiem. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.