Sałatka z fetą, brokułem i płatkami migdałowymi

Kategoria: Sałatki
Czas przygotowania: 15 min

Brokuły zblanszować (3 min we wrzątku). Płatki migdałów uprażyć na suchej patelni. Ser feta (kozi, owczy) pokroić w kostkę. Wszystko wymieszać z rukolą, oliwą. Majonez połączyć z przyprawami i jogurtem i dodać do sałatki. Wierzch posypać płatkami.

W 2 tygodniu diety można przygotować sałatkę z serem owczym/kozim/bawolim/halloumi. W 3 tygodniu diety ser owczy/kozi/bawoli podany na rukoli, a w 4 tygodniu diety sałatkę śródziemnomorską z serem owczym/kozim/bawolim/halloumi. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.