Sałatka z kaszą, kozim serem i granatem

Kategoria: Sałatki
Czas przygotowania: 25 min

Przygotować sos pieprzu połączenie octu, oliwy, soli, pieprzu, czosnku. Kuskus wsypać do salaterki i zalać wrzącym bulionem 0,5 cm ponad powierzchnię ziaren, odstawić na 10 minut do namoczenia (kuskus powinien wchłonąć cały bulion i być sypki). Dodać posiekane zioła. Rukolę opłukać, osuszyć i włożyć do salaterki z kaszą. Dodać migdały, wyłuskane ziarenka granatu.
Wymieszać ze startym lub pokruszonym serem kozim. Przed samym podaniem polać sałatkę winegretem i doprawić ewentualnie solą i pieprzem.

W 2 tygodniu diety można przygotować  sałatkę a'la grecką z arbuzem. W 3 tygodniu diety sałatkę z selerem konserwowym, szynką, ananasem i serem, a w 4 tygodniu diety sałatkę z łososiem na zimno i truskawkami. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.