Sałatka z makaronem bezglutenowym i ogórkiem

Kategoria: Sałatki
Czas przygotowania: 25 min

Czosnek przeciśnięty przez praskę połącz w dużej misce z pozostałymi składnikami dressingu. Mieszaj, aż się połączą. Dodaj ugotowany i wystudzony makaron, czerwoną cebulę pokrojoną w cienkie piórka i drobno posiekane zioła: koperek oraz natkę pietruszki. Ogórki przekrój wzdłuż na pół i pokrój w półplasterki. Dodaj do pozostałych składników. Całość dokładnie wymieszaj.

W 2 tygodniu diety można przygotować sałatkę z makaronem bezglutenowym, szynką parmeńską i oliwkami. W 3 tygodniu diety makaron z owocami morza, a w 4 tygodniu diety sałatkę z kaszą, kozim serem i granatem. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.