Sałatka z selera konserwowego z ananasem, szynką i serem

Kategoria: Sałatki
Czas przygotowania: 20 min

Selera odcedzić i odcisnąć (lekko, aby pozostał soczysty). Pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do miski. Plastry ananasa wyjąć z zalewy i pokroić w kosteczkę, dodać do miski. Szynkę i ser pokroić w kosteczkę i dodać do sałatki. Wymieszać z majonezem i przełożyć do salaterki. Udekorować natką pietruszki.

W 2 tygodniu diety można przygotować  sałatkę z chudą wędliną. W 3 tygodniu diety sałatkę z kurczakiem w curry, a w 4 tygodniu diety sałatkę z łososiem na zimno i truskawkami. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.