Sałatka z serem feta, ogórkiem i brokułami na rukoli

Kategoria: Sałatki
Czas przygotowania: 15 min

Ser pokrój w kostkę. Ogórka pokrój w plastry. Brokuły zblanszuj (około 3 minuty w lekko osolonej wodzie), szczypiorek posiekaj. W miseczce połącz wypłukany szpinak z oliwą, octem, solą i pieprzem. Dodaj wszystkie warzywa oraz ser i delikatnie wymieszaj.

W 2 tygodniu diety można przygotować sałatkę z serem feta/mozzarellą/twarogiem. W 3 tygodniu diety sałatkę śródziemnomorską z serem krowim, a w 4 tygodniu diety sałatkę z brokułów, fetą i płatkami migdałowymi. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.