Sałatka z serem owczym/kozim/bawolim/halloumi

Kategoria: Sałatki
Czas przygotowania: 10 min

Do zrobienia sałatki użyj wybrany ser pokrojony w kostkę, połącz i wymieszaj z dowolnymi dobrze tolerowanymi warzywami, jak np. sałaty, rukola, szpinak baby, roszponka,pomidory,ogórki  kiszone, ogórki gruntowe, szczypiorek, natka pietruszki,oliwki, pomidory suszone. Warzywa wymieszaj z 1 łyżką oliwy z oliwek lub innym olejem tłoczonym na zimno, dodaj ocet jabłkowy lub sok z cytryny i przyprawy bez glutaminianu sodu np.zioła prowansalskie, sól himalajska lub morska jodowana, pieprz czarny/ziołowy,papryka, oregano,bazylia itp.

W 2 tygodniu diety można przygotować sałatkę śródziemnomorską z serem owczym/kozim/bawolim/halloumi. W 3 tygodniu diety ser owczy/kozi/bawoli podany na rukoli, a w 4 tygodniu diety sałatkę z brokułów, fetą i płatkami migdałowymi. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.