Sałatka z soczewicą, awokado i serem feta

Kategoria: Sałatki
Czas przygotowania: 20 min

Soczewicę gotujemy wg instrukcji producenta, po ugotowaniu odkładamy do przestudzenia.
Awokado kroimy w plastry - należy je skropić cytryną.
2 łyżki soku z cytryny, oliwę, 2 łyżki wody łączymy z cynamonem, kminkiem, solą i pieprzem. Mieszamy z soczewicą. Odstawiamy na 1-2 godziny do przegryzienia się smaków. Awokado dodajmy do sałatki, całość posypujemy pokruszonym serem.

W 2 tygodniu diety można przygotować sałatkę z tofu i warzywami na ciepło. W 3 tygodniu diety sałatkę z soczewicy i warzyw, a w 4 tygodniu diety sałatkę z kaszą, kozim serem i granatem. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.