Sałatka z soczewicy i warzyw

Kategoria: Sałatki
Czas przygotowania: 25 min

Soczewicę/ciecierzycę gotujemy wg instrukcji producenta, po ugotowaniu odkładamy do przestudzenia.

Składniki sosu mieszam ze sobą, odstawiam na bok.

Warzywa należy pokroić dowolnie, wg własnych preferencji.

W miseczce łączyć soczewicę z warzywami i zalać całość sosem, wymieszać. Wierzch posypać posiekaną natką pietruszki.

W 2 tygodniu diety można przygotować sałatkę z tofu i warzywami na ciepło. W 3 tygodniu diety sałatkę z soczewicą, awokado i serem feta, a w 4 tygodniu diety sałatkę z kaszą, kozim serem i granatem. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.