Sałatka z tofu i warzywami na ciepło

Kategoria: Sałatki
Czas przygotowania: 10 min

Pokrój tofu w paski, natrzyj oliwą, sosem sojowym i ziołami (np. papryka słodka wędzona, tymianek lub curry i kurkuma). Odstaw na 5-10 minut.

Warzywa (poza pomidorkami) ugotuj na parze, posyp solą i pieprzem do smaku. Połącz z octem i rukolą. Dodaj pomidorki oraz zamarynowanym tofu (tofu możesz podsmażyć na suchej, rozgrzanej patelni - będzie smaczniejsze).

W 2 tygodniu diety można przygotować tofu w rukoli z warzywami. W 3 tygodniu diety tofu z sosem winegret, a w 4 tygodniu diety tofu z sałatką z awokado. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.