Sałatka z wędzonym łososiem i jajkiem

Kategoria: Sałatki
Czas przygotowania: 15 min

Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane studzimy, obieramy ze skorupek i dzielimy na ćwiartki. Pomidorki przekrawamy na połowy. Cebulę kroimy w piórka.
Rybę rozdzielamy na mniejsze kawałki. Liście szpinaku myjemy. Umyte odsączamy z wody i delikatnie rozdrabniamy.
Tak przygotowane składniki delikatnie łączymy ze sobą. Całość polewamy oliwą z oliwek, doprawiamy do smaku i delikatnie mieszamy. Sałatkę posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

W 2 tygodniu diety można przygotować sałatkę z dowolną rybą. W 3 tygodniu diety sałatkę z dowolną rybą wędzoną/ marynowaną lub w puszce, a w 4 tygodniu diety sardynki z sałatką. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.