Sardynki z sałatką

Kategoria: Dania rybne
Czas przygotowania: 15 min

Rybę*rozdrobnić na mniejsze kawałki, skropić sokiem z cytryny i doprawić solą i pieprzem. Ogórka, rzodkiewki pokroić w plastry. Koperek i natkę posiekać. Rybę wymieszać z przygotowanymi składnikami i ułożyć na mixie sałat.

* Zamiast sardynek możesz zjeść szprotki w tej samej ilości.
**Dodatkowo do sałatki możesz dodać pół awokado, jeśli dobrze je tolerujesz.

W 2 tygodniu diety można przygotować sałatkę z dowolną rybą. W 3 tygodniu diety sałatkę z dowolną rybą wędzoną/ marynowaną lub w puszce, a w 4 tygodniu diety tuńczyka w sałatce. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.