Schabowy kotlet z kapustą kiszoną + kasza owsiana/jęczmienna

Kategoria: Mięso / ryby plus skrobia
Czas przygotowania: 35 min

Schab oczyścić, lekko rozbić i doprawić solą i pieprzem z dwóch stron. Obsmażyć na klarowanym maśle, a następnie włożyć do naczynia żaroodpornego, dodać kapustę kiszoną, przyprawy i włożyć do rozgrzanego do 180 st. piekarnika na 30 min.

Podaj danie z ugotowaną kaszą owsianą/orkiszową/jęczmienną. Wybierz dodatek zgody ze swoim stanem zdrowia.

W 2 tygodniu diety można przygotować schabowy kotlet ze szpinakiem. W 3 tygodniu diety schabowy kotlet z bukietem warzyw, a w 4 tygodniu diety schabowy kotlet z duszonym czosnkiem i kminkiem. Dodatek węglowodanów jest taki sam jak w wersji pierwotnej. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.