Śledzie w curry z ogórkami + wafle

Kategoria: Dania rybne
Czas przygotowania: 30 min

Filety opłukać pod zimną wodą, włożyć do miski, zalać zimną wodą i odstawić na godzinę. Osuszyć i pokroić. Wymieszać składniki zalewy. W salaterce umieścić śledzie, pokrojone ogórki i cebulę, wlać zalewę, wymieszać, włożyć do słoika i wstawić do lodówki na 12 godzin lub na całą noc. Zagryzać sałatkę z waflami posmarowanymi masłem.

W 2 tygodniu diety można przygotować śledzie po kaszubsku. W 3 tygodniu diety sałatkę z łososiem wędzonym, a w 4 tygodniu diety paprykarz z tuńczyka. Dzięki temu w każdym tygodniu diety można zjeść inną wyżej wymienioną potrawę na ten posiłek, która nie zmieni wartości kalorycznych ani dynamiki trawienia.